Jende asko batu da Baserri Azokan

Izar Mendiguren Cosgaya 2017ko martxoaren 26a

Jende asko batu da Baserri A 8 1490611902826
Jende asko batu da Baserri A 9 1490611934775
Jende asko batu da Baserri A 10 1490611962273
Jende asko batu da Baserri A 11 1490611987587
Jende asko batu da Baserri A 12 1490612017684
Jende asko batu da Baserri A 13 1490612045994
Jende asko batu da Baserri A 14 1490612077035
Jende asko batu da Baserri A 15 1490612105507
Jende asko batu da Baserri A 16 1490612134452
Jende asko batu da Baserri A 17 1490612147467
Jende asko batu da Baserri A 18 1490612177137
Jende asko batu da Baserri A 19 1490612278873
Jende asko batu da Baserri A 20 1490612308412
Jende asko batu da Baserri A 21 1490612329374
Jende asko batu da Baserri A 22 1490612358093
Jende asko batu da Baserri A 23 1490612388945
Jende asko batu da Baserri A 24 1490612422492
Jende asko batu da Baserri A 25 1490612443795
Jende asko batu da Baserri A 26 1490612469867
Jende asko batu da Baserri A 27 1490612495866
Jende asko batu da Baserri A 28 1490612527035
Jende asko batu da Baserri A 29 1490612551386
Jende asko batu da Baserri A 30 1490612584394
Jende asko batu da Baserri A 31 1490612619508

Eskualdeko ekoizleak izan dira nagusi.

Goizeko 10:00etan hasi da Okondoko Baserri Azoka. Aurtengoa, hogeigarren edizioa izan da, eta bisitari ugari batu ditu feriak. Postuen artean eskualdeko ekoizleak izan dira nagusi: Orozkoko txorizoak, Agiñagako gazta, Ostenko baserriko taloak, ogiak zein euskal pastelak, besteak beste.

Ohi bezala, herri erdigunea bilakatu dute feria eremu. Trikitilarien animazioa dela medio, eguraldi eta giro onik ez da falta izan.Villano txakur arrazaren txapelketak jende asko erakarri du. Umeek, gainera, eskaintza bikoitza izan dute: batetik, txokolatezko taloak egiteko txokoa; eta, bestetik, gaztelu puzgarriak. 

Herriko eragileak, presente

Horrez gain, Okondoko eragileek ere atondu dute haien gunea. Horren adibide dira Ametsuts elkartearen txosna, edo Okondoko Eskolarena. Ikastetxeko gurasoen eskutik, pintxo mordoa dastatzeko aukera egon da, baita kultura ezberdinetako jakiak ere. Gutizia zaleak direnek, aldiz, olagarroa, saiheskia, taloa edo piper berdeak jateko aukera izan dute. 

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren webgune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide