Eskualdeko Txakolin Menua martxan jarriko dute

Erabiltzailearen aurpegia Uxue Tomé Vivanco 2015ko mar. 18a, 09:00

Arabako Merkataritza eta Zerbitzuen Federazioa, Apill, Apymca eta AEME, herri elkarte eta Arabako Foru Aldundiarekin elkarlanean sortutako Aiarako Eskualdeko Txakolin Menua aurkeztuko dute martxoaren 26an.

Menua, martxoaren 28an dastatuko dute Laudioko Aldai Plazan antolatuko duten herri bazkarian eta horretan ere, Arabako Txakolinaren 2015. urteko Uzta aurkeztuko dute.

Urtaroko izaera izango du menua, hau da, otsaila eta maiatza bitartean sustatuko da. Hala ere, nahi izanez gero, nahi duen jatetxeak bere kartaren atributu bezala eskaini ahal izango du urte osoan zehar.

Arabako Merkataritza eta Zerbitzuen Federazioa, Apill, Apymca eta AEME herri elkarteekin eta Arabako Foru Aldundiarekin elkarlanean sortutako Aiarako Eskualdeko Txakolin Menua aurkeztuko dute martxoaren 26an. Menua, martxoaren 28an dastatuko dute Laudioko Aldai Plazan antolatu duten herri bazkaria eta horretan ere, Arabako Txakolinaren 2015. urteko Uzta aurkeztuko dute.

Urtaroko izaera izango du menua, hau da, otsaila eta maiatza  bitartean goratuko da. Hala ere, nahi izanez gero, nahi duen jatetxeak bere kartaren atributu bezala eskaini ahal izango du urte osoan zehar.

Azkenaldian turismo enogastronomikoak duen arrakasta ikusita, gertuko herrietatik datozen turistak erakartzea da ekintzarekin lortu nahi duten xede nagusia, eskualde bezala identifikatzen gaituen menu baten bitartez. Txakolina eta gastronomia lokala Aiarako Eskualdea dinamizatuko duten eragile gisa izango direlakoan daude.

Plateren aukeraketa

Menua osatzen duten platerak erabakitzeko, Arabako Merkataritza eta Zerbitzuen Federazioak eskualdeko ostalarien,  Arabako jatetxe nabarmenduen eta Gasteizko Egibide eta Gamarrako eskolen sukaldari-nagusien eta Slow Food-eko kideen kolaborazioa jaso du. Eta aurkeztutako proposamen ezberdinen artean, martxoaren 2an egindako dastatzean erabaki zen, besteak beste, Javier de Andrés, Arabako Diputatu Nagusiaren laguntzarekin, zein izango zen Aiarako Eskualdeko Txakolin Menua osatuko zuten platerak. 

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren webgune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide