aiaraldea.eus

San Roke Kofradiaren ardo-dastatzea

Erabiltzailearen aurpegia Aitor Aspuru Saez
San Roke Kofradiaren ardo-dastatzea

Urtero bezala, Erroke Deunaren Kofradiak ardo-dastatzea egin zuen. Lehendabizi, ardo bakoitzari zenbakia jarri zioten -inpartzialtasuna bermatzeko- eta kanporaketa ezberdinen bitartez dastatzen hasi ziren, ordena zozketaren bidez erabaki eta gero. 

Ardo-dastatzearen irabazlea, Benigno Basocoren ardoa izan zen -13,2º- eta abuztuaren 26an edango da Kofradiaren bazkarian. Bigarrena, Bodegas Ostatuaren ardoa, odoloste egunean kontsumituko da.

Aktak egin ondoren, ekoizle bakoitzari erabakia komunikatuko diote kofradeek. Epai-mahaia adituek osatu zuten. Batzuk industriarekin lotuta daude eta gainontzekoek esperientzia handia dute.

Dastatzetik kanpo geratzen diren ardoak ekitaldia ikusten ari den jendeak edaten ditu. Luntxa eskaini zen ardo hauek kontsumitzeko.

 

Argazkiak: Aitor Aspuru

Ikusi argazki guztiak handiago

Erantzun

Erantzuteko, izena emanda egon behar duzu. Sartu komunitatera!

»» Alta eman edo pasahitza berreskuratu


Twitter ikonoa Facebook ikonoa