Ziza eta onddoek presentzia nabarmena izango dute Aiaraldean hurrengo bi asteburuetan.
Urduña Ondottan ekimenaren hirugarren edizioaz gozatzeko aukera egongo da azaroaren 7 eta 8an. Aurreko urteko dinamika gaur egungo pandemia egoerara moldatu dute. Pintxo lehiaketa mantendu dute, baina ez dira jatetxeko menuak eskainiko. 12:00etatik 14:30era egongo da ziza eta onddo mokaduak dastatzeko aukera, ondorengo tabernetan: Belatzgorri, Politena, Romulo, Llarena, Batzoki, Sutegi, Sortetxe, Hikei eta Mugalde.
Epaimahaia honako pertsona hauek osatuko dute: Eva Anía Blesa (Gourmet Bilbao), Eneko Martinez (Eneko Sukaldari), Virginia Santos Gutierrez (Theblackcity) eta Iera Sagredo (HambredeBilbao) influencer gastronomikoak eta Josema Azpeitia kazetariak. Herritarrek ere aukera izango dute botoa emateko.
Laudioko Ibilbide Mikologikoa
Laudion, aldiz, hilaren 6, 7, 8, 13, 14 eta 15ean egingo da ohiko Ibilbide Mikologikoaren XI. edizioa. Hamaika establezimenduk hartuko dute parte ekimenean: Aldatz, Arrañope, Gorbea, Batzokia, Gorka, Gozo Toki, Haitzulo Barri, Iluntze, Kumeak, Lauri Barria eta Txango gastrotaberna. Herritarrek pintxoak baloratzeko aukera izango dute, gero egingo den sari banaketara begira.
Amurrioko Mikoturismo Egunak
Bestalde, Amurriok bere Mikoturismo Egunak amaitu ditu eta Frontoi Taberna izan da pintxo lehiaketaren XV. edizioaren irabazlea: