Aloriako Apodaka anaiek Euskadiko Abeltzaintzako Ustiategien XIX. Lehiaketaren saria jaso zuten astelehenean Gernikako Azokan. Berez, behi okela ekoizten duen azienda jasangarriena hautatu zuten.
Hori erabakitzeko, ustiategiek egiten duten baliabideen kudeaketa ekoizpen metodo jasangarriena lortzeko analizatzen eta baloratzen dute Eusko Jaurlaritzako teknikariek.
"Lehenik eta behin, belar-bazkako kalitatea neurtu zuten eta horren arabera hurrengo urratsera igaro ginen. Gero, Arabako, Bizkaiko eta Gipuzkoako Foru Aldundietako eta Eusko Jaurlaritzako teknikariak bertaratu ziren aziendara eta nola funtzionatzen dugun azaldu genien", azaldu du Juan Mari Apodakak.
"Gure belar-bazka ez da ezberdina, kontua da noiz eta nola jasotzen dugun eta nola tratatzen dugun. Horrez gain, saiatzen gara ahalik eta modu naturalenean lan egiten, ongarri kimiko gutxi erabilita", erantsi du Apodakak.
Sariak 1.000 euroko ekarpena egiten du ere eta Jorge Garbisu Eusko Jaurlaritzako Nekazaritzako zuzendariak eman zion abeltzain aloriarrari Gernikan.
Berez, Apodaka anaiek Eusko Labelentzat ekoizten dute okela eta, horrez gain, Estatu Frantsesean saltzen dituzte arraza pirenaikoko behiak.