Gastronomia nagusi Amurrioko San Rokeren errepikapenean

Txabi Alvarado Bañares 2024ko abu. 18a, 06:00

Berriz ere, Amurrio erdigunetik San Rokeko zelaietara mugitu zen jai-giroa. 

Ostiralean bezala, larunbatean ere bizilagun ugari animatu ziren goiz eta arratsaldea San Rokeko zelaietan igarotzera. Gastronomia izan zen protagonista nagusia, sukalki zein tortilla txapelketa izan baitzen ekintza nagusietako bat. Baina bestelako jarduerak ere egon ziren. Ainara Gotxik, adibidez, ardien artile mozketa tradizional erakustaldia eskaini zuen jendaurrean. 

Eguerdiko ordubietan egin zuten sari banaketa eta horren ostean zelaian bazkaltzeko aukera izan zuten herritarrek. 

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren webgune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide