Joseba Zuazo: "Sukaldaritzan esperimentatzea da gakoa"

Erabiltzailearen aurpegia Aiaraldea Gehigarriak 2016ko abe. 27a, 16:09

 

Arcos de Quejanako sukaldari burua zara. Noiztik?

Duela hiru hilabetetik. 29 urte ditut, baina ostalaritza ikasketak Artxandan egin eta gero Azurmendi jatetxean aritu nintzen. Enekorekin 4-5 urte eman nituen, jatetxeko sukaldari buru izendatu ninduen arte. Sukalde mota aldatzea erabaki nuen halako batean, Erribera Merkatuko lokalean sukaldari buru eta zuzendari izan naiz orain arte. Sukaldeari mugimendua ematea da nire helburua, baina burua galdu gabe. Sortzen dugun gastronomiak inguruarekin lotura izan behar du. 

 

Gastronomiak inguruarekin lotura izan behar duela diozu. Zergatik?

Garaiko produktu onak bilatu behar dira. Kexaan brasa da jendeak nahi duena, eta jaki naturalak, bertakoak.

Sukaldari on baten sekretua konstantzia da, eta janariaren maitale izatea. Esperimentatzea da gakoa, berritzea. Garaiak, bezeroaren gustuak eta espektatibak aldatu egiten dira. 

 

Baloreak galdu gabe sukaldaritza berritzea da, hortaz, erronka.

Hori da. Gure kasuan ingurua da iparra. Putxerak eta brasak bereizten gaitu,  baina gauza guztiei ukitu berezia ematen saiatzen gara. sak bereizten gaitu,  baina gauza guztiei ukitu berezia ematen saiatzen gara

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren webgune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide