ERREZETA: "Filloak"

Erabiltzailearen aurpegia Areslive 2016ko urt. 28a, 10:18

OSAGAIAK

 

400 esne oso-ml, 100 ur-ml, 3 arrautza, irin 200 g, gatz-imurtxi bat, azukreko koilarakada 1

NOLA EGIN

Filloas-ak eragingo dituen masa prestatzeko ontzi batean nahasten ditugu

arrautzak, esnea, ura, gatza, eta azukre-koilarakada. Hagaxka batzuekin irabiatzen dugu osagaiak ondo nahasi arte. Irina gehitzen ari garela hagaxkarekin irabazten dugu, irabiagailua sar dezakegu osagaiak nahastea kostatzen bada ere, masa nahiko likidoa lortu behar dugu.


Zartagina berotzen dugu eta sardexka batean zulatutako urdaiaz koipeztatzen dugu.

Gehitzen dugu masako kantitate txikia, masa gehitzen dugun momentu berean zartagina

zirkularrean mugitzen dugu zartaginean geruza fina geratu behar du. Behin ertzak

zartaginetik banantzea ikus dugunean itzulia ematen diogu eta beste aldetik egin dadila

apur bat gehiago uzten dugu.

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren webgune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide