ERREZETA: "Gazta tarta"

Erabiltzailearen aurpegia Areslive 2016ko urt. 28a, 09:59

NOLA LANDUKO DUT

Osagaiak
  • -Gaileta txigortuak, 200 g

  • -Gurina, 200 g

  • -Gazta freskoa, 500 g

  • -Esne-gaina, 500 g (% 35 koipekia)

  • -Azukrea, 200 g

  • -Gelatina-orriak, 5

Prestaketa

Hasteko, gailetak prestatuko ditugu eta zati txikietan apurtuko ditugu ondoren gurina lapiko batean urtu eta biak ondo nahastu behar dira. Nahasketa honek tartaren beheko geruzarako erabiliko dugu eta goiko krema egiten dugun bitartean hozkailuan gorde eta gelatina uretan urtzen utzi.

Esnegaia, azukrea eta gazta freskoa nahastuko dugu ontzi batean, dena ondo nahasita dagoenean gelatina gehituko diogu, mantso-mantso dena irabiatu eta abiadura eta indarra handitzen joan(irabiatzeko makinarekin pausu hau egin).

Pausu guztiak eginda daudenean gazta-krema gailetaren moldean botako dugu, moldea betez.

Hozkailuan gorde eta gogortzen utzi, hozkailutik ateratzen dugunean zure gustuko mermelada gainetik bota eta gozatu!

 

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren webgune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide