ERREZETA: Limoizko moussea

Erabiltzailearen aurpegia ArtziSpot 2016ko urt. 13a, 16:03

(Naike Barinaga, 11 urte)
OSAGAIAK:
75 gr de foie mi-cuit , 200 gr esnegai, c/n trufa negra (Tuber melanosporum), gatza,piper beltza, 1/2 mango, 1 gelatina hosto..
NOLA EGITEN DA:
Ipintzen dugu beroan  esne –gain elkarrekin foie zatitu, gatza, piperbeltz eta  pixka bat neguko boilirmarradun. Uzten dugu sua poliki minutu batzuk, irabiatu eta ondo disolbatu foie.
Birrindu oso ondo,,uzten dugu hozten eta gero sartzen dugu 4-5 ordu  hozkailuan, egun batetik bestera.
Hozkailutik ateratzen dugu eta hagak erabiliz irabiatu egiten dugu mousse lortu arte. Betetzen dugu eta hozkailuan sartzen dugu. Gelatina hostoa ur hotzetan sartzen dugu 3-4 minututan.
Mango zuritzen dugu eta birrindu egiten dugu, purea fina lortu arte Hiru pure koilarakada berotzen ditugu  eta irabiatu egiten dugu. Nahasten dugu geratzen den purearekin.
Banatzen dugu mango hostoa  foie ontzi bakoitzean eta hozkailuan uzten dugu 2-3 ordu.
PLATEREAN JARRI:
 Zerbitzatu aurretik  utzi minutu batzuk inguru tenperatura. Gehitu modenqa krema eta gozatzera.

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren webgune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide