(Naike Barinaga, 11 urte)
OSAGAIAK:
75 gr de foie mi-cuit , 200 gr esnegai, c/n trufa negra (Tuber melanosporum), gatza,piper beltza, 1/2 mango, 1 gelatina hosto..
NOLA EGITEN DA:
Ipintzen dugu beroan esne –gain elkarrekin foie zatitu, gatza, piperbeltz eta pixka bat neguko boilirmarradun. Uzten dugu sua poliki minutu batzuk, irabiatu eta ondo disolbatu foie.
Birrindu oso ondo,,uzten dugu hozten eta gero sartzen dugu 4-5 ordu hozkailuan, egun batetik bestera.
Hozkailutik ateratzen dugu eta hagak erabiliz irabiatu egiten dugu mousse lortu arte. Betetzen dugu eta hozkailuan sartzen dugu. Gelatina hostoa ur hotzetan sartzen dugu 3-4 minututan.
Mango zuritzen dugu eta birrindu egiten dugu, purea fina lortu arte Hiru pure koilarakada berotzen ditugu eta irabiatu egiten dugu. Nahasten dugu geratzen den purearekin.
Banatzen dugu mango hostoa foie ontzi bakoitzean eta hozkailuan uzten dugu 2-3 ordu.
PLATEREAN JARRI:
Zerbitzatu aurretik utzi minutu batzuk inguru tenperatura. Gehitu modenqa krema eta gozatzera.