Elikadura burujabetzaren ikuspegi margotua

“Janari osasungarria hemengo elikagaiekin, zailtasunak eta aukerak” izenburua eman genion mintegian esku hartu zuten lagun guztien artean oso gogoeta luzea egin zen gaur-egun elikaduran gure burujabetza oztopatzen duten arazoen inguruan, eta esku artean ditugun bitarteko edo lanabesekin beste era bateko nekazaritza eta elikadura egin ahal dadin, bai baserritarrei bai kontsumitzaileei begira.

Oztopo/balazta horien margo arre-beltzak haintzat harturik, asmo berrien margo alaiak, nabarrak mahaigaineratzen saiatu ziren, beste aukera batzuen ortzadarra marraztuz, elikadura arloan ere gure burujabetza erdiesteko bidean betiere. 

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren webgune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide