Ermualden dagoen Santa María del Yermo monumentu-multzoak urratsak egiten jarraitzen du eskualde osoan eta inguruetan erreferentziazko gune gisa kokatzeko. Itzulia 2020ko bigarren etaparen amaiera izango dela jakin ostean, Ermualde Etxeko jatetxe eta etxebizitza zerbitzuaren esleipena berretsi dute orain.
Ostiral honetan egindako Tokiko Gobernu Batzarrak oniritzia eman dio Basque Culinary Centerren ikasketak, prestakuntza eta gastronomian esperientzia dituzten Laudioko gazte bikote bati egindako zerbitzuaren esleipenari. Bikote horrek Ermualden taberna-jatetxe zerbitzua eskaintzen hasi nahi du martxoaren amaieran.
Horrela, aurrerapen garrantzitsu honekin, ingurune historikoaren posizionamendua hobetuko da, kartaren azpiko gastronomia-eredu bat proposatzen duen proiektu bat aurkeztuz. Eredu hori etxeko sukaldaritzan oinarrituko da, abangoardiako sukaldaritzarekin eta egile-sukaldaritzarekin osatuta. Ander Larrinaga Antolakuntza Publiko eta Zerbitzu Orokorretako zinegotziak azaldu duenez, "Hurbileko produktuarekin beti lotuta eta tokiko gastronomiako plater tipikoei balioa emanez, tokiko produktu freskoarekin, abeltzaintza iraunkorretik datozen haragiekin eta ecofriendlyrekin lan egingo da".
Erakargarritasun naturala duen espazioa
Taberna-jatetxearen zerbitzuak terrazarekin funtzionatuko du, eta jateko edo edateko prestatuko da. Aisialdirako eta egonaldirako gune bat ere izango du, jolasguneak, hamakak eta abar barne hartzen dituzten guneekin; gainera, Gourmet denda eta bertako produktu tipikoak dastatzeko gune bat ere izango da.
Larrinagak aurreratu duenez, "Asmo handiko proiektu hau garatzeko, erakundeen arteko lankidetza izango da, inguruko hainbat turismo-eragileren eskutik; horrela, lekua ezagutarazi ahal izango da, eta Ermualde osoari erakargarri egingo zaio bisitarientzat, joan nahi duen tokira joateko". Horrez gain, etorkizunera begira, ingurua bultzatzeko eta bertako produktua sustatzeko elkarteekin jarduerak antolatu ahal izatea planteatzen dute.
"Taberna-kafetegiaren jarduera asteartetik igandera bitartean planteatzen da, otorduak ostegunetik igandera izango dira neguan eta asteartetik igandera udan", zehaztu du zinegotziak. Horrez gain, afariak ostiral eta larunbatetan egingo dituzte erreserbapean neguko hilabeteetan, eta ostegunetik igandera udan.
"Gobernu taldea oso pozik dago egindako esleipenarekin, eta, bereziki, ziur gaude proiektu hau abian jartzeak are gehiago bultzatuko duela Ermualde, datozen hilabeteetan potentzial handiko turismo-gune bilakatzea espero baitugu", amaitu du Ander Larrinaga Antolamendu Publiko eta Zerbitzu Orokorretako zinegotziak.