Japoniako sushia eta Okondoko txakolina, konbinazio bikaina adituen ustez

Erabiltzailearen aurpegia Lucia Menoyo 2013ko uzt. 14a, 12:05

Californiako Sushi Chef Instituteren arabera, Okondoko Señorio de Astobiza txakolina, sushiarekin konbinatzeko edari bereziki aproposa da. Andy Matsuda, institutu horren zuzendaria, Okondon egon zen ekainan, Señorio de Astobizaren instalazioak bisitatzen eta sushi eskola magistrala ematen.   Andy Matsudaren erabakiak oihartzuna izango du, People Magazine eta Foody New York aldizkariek munduko sushi sukaldari onenen artean kokatzen baidute.

Californiako Sushi Chef Instituteren arabera, Okondoko Señorio de Astobiza txakolina, sushiarekin konbinatzeko edari bereziki aproposa da. Andy Matsuda, institutu horren zuzendaria, Okondon egon zen ekainan, Señorio de Astobizaren instalazioak bisitatzen eta sushi eskola magistrala ematen.   Andy Matsudaren erabakiak oihartzuna izango du, People Magazine eta Foody New York aldizkariek munduko sushi sukaldari onenen artean kokatzen baidute. News Week-en ustez ere, Japoniako 100 pertsona errespetatuen artean dago sukaldaria.

Arabako Txakolina eta Japoniaren arteko harremana 2008an hasi zen, Aki Nai Japoniako sukaldaritza enpresako delegazio batek Jatorrizko Deituraren upeltegia bisitatu zuenenan.


Beste aldetik, Artomañako upeltegiak ere bere "Eukeni" txakolina Mexikon eta Texasen komerzializatzeko akordioa lortu du eta Artomaña zein Okondo edaria Kanadara exportatzeko bidean daude.  


Garai onak dira Arabako Txakolinaretzat, Arabako Foru Aldundiak ere Mondragon Unibertsitatearen Gastronomia Fakultatea den Basque Culinary Centerrekin hitzarmena egin baitu arabako produktuak sustatzeko. Zentruko ikasleek Arabako patata, trufa, olioa, ardoa eta txakolina erabiliko dituzte haien berrikuntza eta iker lanean.  

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren web-gune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide