Bozkatzeko epea bukatuta eta zenbaketa egin ondoren, azpimarratzekoa da Politena tabernako pintxoak 1. saria lortu duela herri-bozketan. Jarraian Rómulo eta Orduña Plaza hoteleko sorkuntzak sailkatu dira. Guztira ehun pertsonek parte hartu dute epaimahai horretan, azaroaren 1a eta 3aren artean ospatutako 'Urduña Onddotan' asteburu gastro-mikologikokoan.
Politenak -2018ko lehenengo saria ere lortu zuenak- epaimahai teknikoaren saria jaso du aurtengo edizioa, sorkuntza hoberen gisa, eta Orduña Plaza hoteleko barra nabarmendu zuen. Azaroko asteburuetan egongo da pintxo hori dastatzeko aukera ostalaritza lokalean.
Jardunaldi horien baitan ostalaritza lokalek eta tabernek asteburu horretarako propio sortutako pintxoak eskaini zituzten, perretxiko eta onddoak baliatuta. Aurtengo edizioan parte hartu duten tabernak izan dira Belatz-gorri, Politena, Romulo, Gorobel, Orduña Plaza, Sortetxe, La Posada eta Hikei.
Bestetik, bozketan parte hartu duten pertsona guztien artean hainbat sari zozketatu dira.
Hauek dira emaitzak:
1. Zirkuitu termala (Hotel Orduña Plaza) + Bisita gidatua + Dastatze menua = PILAR FONT – ORDUÑA
2. Eguneko menua 2 pertsonentzat Rómulo jatetxean + Bisita gidatua = CARLOS RANZ – BILBAO
3. Eguneko menua 2 pertsonentzat Hikei jatetxean + Bisita gidatua = SORAYA CABELLO – ORDUÑA
4. Pintxo ibilbidea 2 pertsonentzat (4 pintxo + edariak / pertsonako) + Bisita gidatua = FRANCISCA RAMIRO-ORDUÑA
5. Pintxo ibilbidea 2 pertsonentzat (4 pintxo + edariak / pertsonako) + Bisita gidatua = EVA RECIO-LEIOA
6. Pintxo ibilbidea 2 pertsonentzat (2 pintxo + edariak / pertsonako) + Bisita gidatua = ISIDRO
IGLESIAS-ORDUÑA