Bi asteburuz luzatuko da lehiaketa, martxoaren 4tik 6ra eta 11tik 13ra. Parte hartu nahi duten tabernek urtarrilaren 29 arte izena eman dezakete 94 403 49 85 telefonora deituz edo comercio@gmail.com helbidera idatziz.
Iñigo Martinez de Cerrillo zinegotziak azaldu duenez, herriko erdigunean bakarrik ez, auzoetan ere lehiaketako pintxoak gozatzeko aukera izango da. Izan ere, aurreko edizioren batean auzoetako tabernak izan dira txapeldunak.
Pintxo onerari eta barra onenari sariak
Aurten, ostalariek erabakita, pintxo mota librea izango da, ez da tematika edo osagai jakin bati lotuta egongo. Pintxo onenarentzako saria egoteaz gain, pintxo barra onenak ere saria jasoko du. Pintxoen prezioa taberna bakoitzak erabakiko du.
Epaimahaiari dagokionez, ohiko prozedura mantenduko da, epaimahai teknikoa zein herri-epaimahaia izango dira.
Epaimahai teknikoan euskal sukaldari ezagunek parte hartuko dute, 10 taberna aukeratuko dituzte lehenik eta hamar horien artean, irabazlea.
Herri-epaimahian parte hartzeko kupoia Zuin aldizkarian banatuko da.
Joan zen astean, Zubiko Etxean, pintxo ikastaro batean parte hartu dute Laudioko hainbat ostalarik. Orain arte egin diren ikastaroek, Laudioko pintxo barretara berrikuntza ekartzen lagundu dutela azaldu du Iñigo Martinez de Cerrillo zinegotziak.