Euskal Herriko Marmitako Txapelketaren 40. edizioa Latiorroko Jaietan izango da

Aitor Aspuru Saez 2017ko ira. 8a, 12:17

Aitor Mate Latiorroko Jai Batzordeko kideak, Natxo Urkixo Laudioko alkateak, Jose Angel Merino Arabako Txakolinaren elkartearen presidenteak eta Pedro Prieto Bilboko Aste Nagusiko Sukaldaritza Lehiaketako zuzendariak aurkeztu dute ekimena gaur Zubiko Etxean. Irailaren 17an izango da Euskal Herriko Marmitako Txapelketa eta oraindik tartea dago izena emateko ehmarmitako@gmail.com helbide elektronikoa baliatuta.

Aurkezpenera jende ugari bertaratu da; hedabideak, zinegotziak, sukaldariak, Orozkoko Beti Jai elkarteko kideak -iazko txapelketaren irabazleak-, edota Latiorroko Jai Batzordeko kideak, besteak beste.

Aitor Mate laudioarrak azaldu du jai batzordeak ilusio eta gogo handiz hartu duela Euskal Herriko Marmitako Txapelketa antolatzea. Eurentzat saria eta aitorpena izan da; izan ere, Laudion sukaldari eta gastronomia lehiaketa ugari egin dituzte.

Marmitako Txapeldunak Laudion eta Aiaraldean

Matek adierazi du espero dutela herriko eta eskualdeko sukaldariek postu onak lortzea sailkapenean. Berez, azken 10 urteetan, Aiaraldekoek 5 aldiz irabazi dute txapela eta laudioarrak, guztira, 7 aldiz izan izan dira txapeldun.

Dena den, Bizkaiko, Arabako, Gipuzkoako, Nafarroako eta Iparraldeko hainbat sukaldarik parte hartzea nahi dute. Berez, epai-mahaian herrialde ia guztiak egongo dira ekoiztuta.

Natxo Urkixo alkateak animatu nahi izan du jende orok parte har dezan txapelketan, nahiz eta puntako sukaldariekin lehiatu.

 

Dastamen laborategiak eta tailerrak

Josean Merino Arabako Txakolinaren Jatorrizko Izendapenaren presidenteak gaineratu du zenbait upategi egongo direla txapelketan ekimena babesteko. Aldi berean, azaldu du bi tailer gauzatuko dituela Slow Food elkarteak, tokiko produktuen garrantzia erakusteko. Izena emateko Facebook (Lateorro Jai Batzordea) edo twitterrera (@LatiorrokoJaiak) jo behar da.

Alde batetik, dastamen laborategia egingo dute inguruko ekoizleekin; Alberto Camino fruta ekoizlearekin, Leire Ibarrola gaztagilearekin, Beldui txakolindegiarekin eta Txema Perez de Arriba ziza ekoizlearekin, besteak beste.

Horrez gain, Basque Culinary Centerrek marmitako tailerra eskainiko du umeentzat eta "faltzue" edaria emango dute; txakolina, tonika, karpya eta izotza dauka edabeak.

Hegaluzea

Gaur eusko labeldun hegaluzea dastatzeko parada emango dute Herriko plazan 19:30etik aurrera.

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren web-gune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide