Gastronomia izan da larunbat goizeko protagonista Laudion

Txabi Alvarado Bañares 2023ko abu. 19a, 21:17

68 kazola aurkeztu dira guztira Rakatapla taldeak antolatutako patata-arrautzopil eta untxi gisatu lehiaketara. 

Eguzkiak eta beroak ez ditu Rakataplaren gastronomia txapelketako parte hartzaileak kikildu. Ehunka lagun batu dira urteroko zitara, eta su artean mugilduta igaro dute goiza, patata-arrautzopila eta untxi gisatua prestatzeko. 

68 kazola aurkeztu dira guztira norgehiagokara, Rakataplako kideek azaldu dutenez. 13:30ak pasata ekin diote irabazleak iragartzeari, eta tarte luze bat igaro dute horretan, dozenaka sari banatu baitituzte. 

Hauek izan dira lehen bost sailkatuak:

  1. Klandestinto taldea (79 puntu untxian eta 61 tortillan)
  2. Jose Matia Kaleak taldea (74 puntu untxian eta 64 tortillan)
  3. Peio eta Txomin taldea (73 puntu untxian eta 64 tortillan)
  4. Txokolateo taldea (69 puntu untxian eta 67 tortillan)
  5. Txustarrieta Bat taldea (65 puntu untxian eta 69 tortillan)

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren web-gune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide