Urduñako eskola jantokiaren alde egin zen manifestazioari atxikimendua eman zenion. Zer dela eta?
Ekimen interesgarria iruditu zitzaidan; eta lagun asko ditut, gainera, Urduña hirian.
Zergatik uste duzu dela garrantzitsua horrelako proiektuak babestea?
Era honetan, bertako ekoizleei bultzada ematen zaie, eta hori positiboa da. Beraien lana aitortzen dugun neurrian, aurrera egin eta ekoizten dituzten produktuak hobetzen jarraitzeko behar duten indarra ematen diegu. Harro egotekoa da Urduñako belaunaldi berriek bertako jakiekin elikatu ahal izatea.
Zein abantaila ditu, zure ustez, eskolako umeek tokiko produktuekin osatutako menua izateak? Zergatik da catering enpresa batek ematen duena baino hobea?
Bertakoak badira, freskoagoak izango dira; eta, ondorioz, osasungarriagoak. Eskolan era honetan jatea, etxean jatearen oso antzekoa izango da. Ez dut ezer catering enpresen kontra; baina etxean nagoenean etxean bertan prestatuko jakiak jatea gustatzen zait.
Zer menu proposatu nahiko zenieke jantokiaren alde ari diren urduñako gurasoei?
Maitasun osoz prestatutako zerbait egingo nieke. Hasteko, adibidez, koilararekin jateko, porrusalda goxoa. Ondoren, legatza saltsa berdean. Postrerako, yogurta ezti apur batekin, eta edateko txakolina. Goxo eta ongi jateak ez du esan nahi asko jan behar denik, ezta garesti ere.