BABESTUTAKO EDUKIA

Txakolina ardatz, Aiaraldea eskualdea bisitatzeko aukera paregabea

Erabiltzailearen aurpegia Babestutako edukia 2021ko aza. 8a, 16:30
Aiaraldeko gastronomiaren produktu izarra da Txakolia. / Aiaraldea.eus

Aiarako Kuadrillak enoturismoaren hilabetea antolatu du Aiaraldean, bisitariek eskualdeko gastronomiaz eta ingurune naturalaz gozatu dezaten. Txakolina ardatz, hainbat jarduera egingo dituzte.

Azaroaren 1etik azaroaren 21era luzatuko da Aiarako Kuadrillak berariaz prestatutako Txakoli-Bizi enoturismoaren hilabetea. Bisitariei eskualdeko ateak parez pare irekitzea du helburu egitasmoak.

Bilbo zein Gasteiztik gertu dagoen eskualdea da Aiaraldea, ingurune natural ikusgarri batean kokatuta. Bertako herrietan orotariko jarduera kulturalak egin daitezke, eta ugariak dira bisitariek aurkituko dituzten museoak. Gastronomia aberatsa duen zonaldea ere bada Aiaraldea. Hain zuzen ere, Aiaraldeko gastronomiako produktu izarrari jarriko diote arreta enoturismoaren hilabetean: Txakolina.

Txakolina ardatz

Aiaraldeko upategietako sekretuak argitara aterako dituzte enoturismoaren hilabetean, eta jarduera sorta prestatu dute horretarako. Azaroaren 7an Showcooking-a eskainiko du Luis Angel Plágarok Amurrioko San Anton Plazan, Gasteizko Sukalki Plágaro tabernako kideak. Arratsaldean, ordea, Amurrioko Likorearen Museoa bisitatzeko aukera egongo da.

Azaroaren 13rako Gure Ahaleginak eta Artomañako txakolindegietara irteera prestatu dute, eta Mikel Garaizabalek gidatutako dastaketaz gozatzeko aukera egongo da. Gainera, doako garraioa antolatu dute txakolindegietara joateko; autobusa 10:15ean abiatuko da Laudiototik eta Luiaondon zein Amurrion egingo ditu geldiuneak. Buelta 13:30ean egingo dute.

Azaroaren 14an, berriz, Enoturismoaren Munduko Eguna dela probestuz, brindisa egingo dute Arcos de Quejana jatetxeko baso margotuan

Azkenik, eta egitarauari amaiera emateko, bigarren Showcooking bat eskainiko dute azaroaren 20an Laudioko Aldai Plazan. Oraingo honetan Zigor Iturrieta ETB1-eko Txoriene saioko aurkezleak gidatuko du saioa.

Ekintza guztiak doakoak izango dira, baina derrigorrezkoa izango da aurretik izena ematea. Horretarako Aiaraldea.org atarian sartzea besterik ez dago. Bestalde, txakolinarekin senidetutako menuak zozketatuko dira ekimenean parte hartzen duten tabernetan eskualdeko txakolina edo bermuta eskatzen duten guztien artean.

LAGUN AGURGARRIA:

Bisitatzen ari zaren web-gune hau euskararen normalizazioaren alde Aiaraldea Ekintzen Faktoria proiektu berrituak garatzen duen tresnetako bat da.

Euskarazko hedabideak sortu eta eskualdean zabaltzeko gogor lan egiten dugu egunero-egunero langile zein boluntario talde handi batek.

Hedabide herritarra da gurea, eskualdeko herritarren ekarpen ekonomikoari esker bizi dena, jasotzen ditugun diru-laguntzak eta publizitatea ez baitira nahikoa proiektuak aurrera egin dezan.

Herritarra, anitza eta independentea den kazetaritza egiten dugu, eta egiten jarraitu nahi dugu. Baina horretarako, zure ekarpena ere ezinbestekoa zaigu. Hori dela eta, gure edukien hartzaile zaren horri eskatu nahi dizugu Aiaraldea Ekintzen Faktoriako bazkide egiteko, zure sustengua emateko, lanean jarraitu ahal izateko.

Bazkideek onura eta abantaila ugari dituzte gainera, beheko botoian klik eginda topatuko duzu informazio hori guztia.

Faktoria izan, egin zaitez bazkide.

Aiaraldea Hedabideko lantaldea.


Izan bazkide