OSAGAIAK
- Mendiko untxia
- Tipula zuria
- Tipula gorria
- Baratxuria
- Azenarioak
- Piper txorizeroa
- Porrua
- Tomate ondua
- Salda
- Oliba-Olio Birjina Extra
- Gatza eta pipermina
- Kennebec patata
- Ilarrak
PRESTAKETA
1) Aurreko egunean untxia garbitu eta zatitu behar da, eta marinatzen jarri. Gorritu untxia leunki, irinarekin eta gatza zein piperminarekin. Behin hori eginda, albo batean utzi.
2) Barazkiak sueztitu juliana erara moztuta su motelean, aurretiaz egositako untxiaren barrenekin eta marinatuaren zukuarekin. Gure ukitu sekretua gehitzen dugu eta barazkiak ondo egiten uzten ditugu, zuku guztia ateratzeko. Baso bete ardo txuri botatzen dugu izerditzen hasten denean. Behin sueztituta dagoela tomatea gehitu (zurituta eta hazirik gabe) eta arin frijitu dena, su leunean.
3) Untxia jarri aurkezpenerako baliatuko den kazolan eta barazkiak gainetik bota, txinotik pasatuta. Egozten jartzen dugu motel-motel, eta salda gehitzen dugu eskatzen digun heinean. Koipea kendu beharrezkoa bada.
4) Patatak eta azenarioa gehitu. Ia puntuan dagoenean, ilarrak gehitu.
5) Gatz aldetik ondo dagoen ikusi, haragia puntuan dagoela ziurtatu, kazola garbitu, dena ondo kokatu, apaindu... eta aurkeztera!