aiaraldea.eus

[ERREZETAK] Ana Mariren odolosteak

Erabiltzailearen aurpegia Erredakzioa   Kultura  Laudio

Ana mari harategian urteak daramatzate odolosteak egiten. Prozeduraren nondik norakoak azaldu dituzte.

[ERREZETAK] Ana Mariren odolosteak
Ana mari harategian urteak daramatzate odolosteak egiten. / Aiaraldea.eus | Ikusi handiago | Argazki originala

OSAGAIAK

  • Odol litro bat
  • Arroz kilo 1
  • Gantza
  • Porru kilo erdi
  • Tipula kilo erdi
  • Pipermina
  • Gatza
  • Tripak

PRESTAKETA

1) Arroza bezperan egosi, gatzarekin. Behin egosita mahai batean zabalduta utzi.

2) Tipula eta porrua ere bezperan sueztitu.

3) Hurrengo egunean dena nahastu, masa bat sortu arte: arroza, tipula, porrua eta odola. Gantza gehitu, zati txikietan.

4) Gatza eta pipermina gehitu.

5) Tripei gatza kendu eta buelta eman. Masa tripen barruan sartu eta bi muturrak korden edo grapen bidez itxi.

6) Ura sutan jarri, erdiko tenperaturan. Irakiten hasten denean odolosteak sartu. Berriro irakiten hastera doanean odolosteak atera. Oharra: Prozesu horrek 40-50 minutu irauten ditu. Garrantzitsua da ura apurka-apurka berotzea, bat-batean berotzen bada odolosteak egin gabe geratu daitezkeelako.

Erantzun

Erantzuteko, izena emanda egon behar duzu. Sartu komunitatera!

»» Alta eman edo pasahitza berreskuratu


Twitter ikonoa Facebook ikonoa