aiaraldea.eus

[ERREZETA] Orozkoko garrafa

Erabiltzailearen aurpegia Erredakzioa   Kultura  Orozko

Koldo Sanpedrok hainbat aldiz irabazi du Orozkoko garrafa lehiaketa. Edari freskagarri hori egiteko jarraibideak eman ditu. 

[ERREZETA] Orozkoko garrafa
Koldo Sanpedro, garrafa eskutan duela. | Ikusi handiago | Argazki originala

Osagaiak:

· Orozkoko txakolina (edari guztiaren 2/3)
· Ura (edari guztiaren 1/3)
· Koñak apur bat (berezia bada, askoz hobe)
· Limoi bat garrafa litro bakoitzeko
· Azukrea (zopa koilarakada bat litro bakoitzeko)

Prestaketa:

1) Komeni da garrafa (tresna, ez edaria) aurretik ondo garbitzea. Garrafa asko txapazkoak dira, eta zatiren bat herdoildua badute herdoil zaporea utzi dezakete edarian.

2) Oso zaila da garrafa berdina (osagai proportzio berdinekin) behin baino gehiagotan errepikatzea. Nik ura eta txakolina nahasten ditut lehenbizi; eta azukrea, koñaka eta limoia gehitzen ditut gero. Kontuz ibili behar da edariari botatzen zaion azukre kopuruarekin, behin botata gozoegi geratzen bada oso zaila delako zaporea berrorekatzea.

3) Garrafaren testuraren oreka mantendu behar da. Edalontzitik ahora arazo gabe mugitu behar da. Baina, nola jakin garrafa prest dagoela? Eskuarekin irabiatzeko egin behar dudan indarra baliatzen dut nik kalkulatzeko. Geroz eta indar gehiago egin behar, orduan eta testura gogorragoa bihurtzen ari denaren seinale.

4) Garrafa kopuruari dagokionez, niretzat hobeagoa da jendea garrafa gehiago edateko gogoekin geratzea, soberan geratzea baino. Hainbat edukieretako garrafak ditut: 4, 5 edota 6 litrokoak. Nik bi litrokoak egiten ditut normalean, horiekin irabazi ditut txapelketa gehienak. Horrez gain, aipatu beharra dago ez dagoela edari hau egiteko errezeta zehatzik, norberaren gustuaren arabera moldatu daiteke.

Erantzunak

Erabiltzailearen aurpegia Felix Mugurutza Erantzuna | #1

Oker bat dago emandako errezetan. Limonada litro bakoitzeko "koilarakada bat azukre", koilara handia, zopa hartzeko modukoa.
Baina ez "zopa-ontzi" bete azukre!! (hori zopa mahaira zerbitzatzeko ontzi handia da). Bestela, akabo agin eta hortzak.

Erantzun

Erantzuteko, izena emanda egon behar duzu. Sartu komunitatera!

»» Alta eman edo pasahitza berreskuratu


Twitter ikonoa Facebook ikonoa