Ekoizpenek antolatuta, Eugenio Gras nekazari, abeltzain eta prestatzaile ospetsuak ikastaro praktikoa emango du, non parte-hartzaileek lurzoruaren emankortasun biologiko naiz minerala hobetzen ikasiko duten.
Lurzoruko mikroorganismoak areagotzeko sistemez gain, etxean bio-ongarriak nola egin erakutsiko du Eugenio Grasek. Halaber, krematografia erabiliko da, hau da, lurzorua eta konposta analizatzeko teknika merkea eta eraginkorra. Etxean egindako bio-ongarriak erabiliz gero, ez da produktu kimikorik behar, hortaz, dirua aurrezten da eta kutsadura gutxitzen ere bai. Gainera, mota horretako ongarriek lurzorua aberasten dute.
Nori zuzendua
Nekazariak, abeltzainak, ortuzainak, teknikariak, ikertzaileak, eko-baserritarrak, permakultoreak, GKE zein elkarteetako kideak eta, oro har, lurzoruaren eta elikagaien osasuna interesatzen zaion pertsona oro.
Udalak diruz lagunduko du
Hiru saio izango dira, 10:00etatik 20:00etara Kultur Etxean, eta Urduñako Udalak ikastaroaren %50 ordaintzeko diru-laguntzak emango dizkie parte hartu nahi duten urduñarrei. Ikastaroak 150 € balio du.
Izena emateko
Beharrezkoa da aldez aurretik izena ematea.
agriculturaregenerativaiberica@gmail.com
Telefonoak: 945 38 40 50 (Urduñakoa bazara) / 629 56 77 08
Informazio gehiago: www.mashumus.com / agriculturaregenerativaiberica.wordpress.com